PROGRAM


Det här har vi på gång i trädgårdsföreningen

VÅRPROGRAMMET 2022Nedan hittar ni programmet för våren 2022. Låt oss hoppas och tro att covid-19 inte ska sätta stopp för våra aktiviteter och att vi kan ses, lära, njuta och hämta inspiration av alla härliga trädgårdar som vi tänkt den här säsongen. 

Föreläsning: Tips för dig som blivit med trädgård


6 mars kl. 14.00

Regionmuseet i Kristianstad

Har du just köpt hus med gammal trädgård och undrar vad som behöver göras - eller kanske byggt nytt och inte vet hur du ska få till träd och häckar? Då är det här en chans för dig att få trädgårdstips från Trädgårdsmästare Annika Andersson.

Kristianstad Trädgårdsförening välkomnar till en föreläsning och frågestund om trädgårdens grunder och trädgårdens rum.

Kostnad     Medlem 100 kr, icke medlem 150 kr

Anmälan     Görs på Regionmuseets hemsida 

Observera     Information om vad som gäller angående vaccinationsbevis finns på Regionmuseets hemsida 

Föreläsning med Linnea Dickson


7 mars kl 19.00

Hässleholms kulturhus

”Mina bästa tips för att komma igång med vårarbetet i trädgården, mina fröfavoriter och mitt arbete på Slottsträdgården mm.” Mer information finns i Hässleholms evenemangskalender
Medarrangemang med Östra Göinge Trädgårdsförening. Kristianstads trädgårdsförening har bokat 20 biljetter, först till kvarn!

Kostnad     Medlem 100 kr, icke medlem 150 kr

Anmälan     Gunilla 070-562 46 86, senast 26 februari

Observera   Vaccinationsbevis kan komma att behöva uppvisas vid detta event. 

Utflykt till Larsviken och Vikentomater


19 mars kl 10.00

Lars Bengts väg 84-3, 263 65 Viken

Vi besöker släktgården Larsviken i Viken utanför Helsingborg. Larsviken har gårdsbutik där de säljer egenodlade grönsaker och primörer. De har även Sveriges största utbud av sättpotatis och har mängder av spännande sorter som du inte hittar någon annanstans. Förutom möjligheten att handla får vi en exklusiv guidning. Vi möts på Larsviken och fortsätter till Vikentomater där vi äter lunch.

Anmälan   Andreas 070-600 10 16

Årsmöte


23 mars kl. 18.00

Åhusgården, Sigfridsvägen 5

Under kvällen kommer vi att ha en föreläsning av Anette Nilsson; författare till boken "Den blomstrande köksträdgården: potager på svenska" och ledande expert på potager - där köksträdgården ska vara vacker och tilltalande och man ska kunna skörda utan att det märks. Anette har även en speciell passion för dagliljor som hon samlar och förädlar. 

Du kan läsa mer om Anette på sociala medier under pseudonymen "Boäng"

Anmälan    Görs via e-post till info@c4tradgard.se senast 18 mars så vi hinner ordna med fika

Resa till Floriaden


6 maj - 11 maj

Holland är starkt förknippat med blommor och framför allt med tulpaner. Våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Floriaden och den fantastiska blomsterparken Keukenhof, är några av höjdpunkterna på denna resa. - Möt våren i Holland!

Via länken nedan kan du läsa fullständig information. Först till kvarn!


Fullständig information finns här (pdf)

Växtmarknad


15 maj kl. 09.00 - 12.00

Kjugekull


Vill du stå och sälja denna dag anmäler du dig enligt nedan, besök för att handla på marknaden är fritt.

Anmälan     Lotta 070-922 31 38

Besök hos Tommy och Christel


22 maj kl 11.00

Axelvold 3347, Kågeröd

I denna stora trädgård finns växter från världens alla hörn. En intressant mix av färg och form. Planteringar med perenner och prydnadsgräs, azaleor och rododendron. Paret har också anlagt ett Arboretum på ca 1500 kvm inrymmande lönnar, japansk al, hägg, barrträd, 28 olika björksorter och amerikansk jättetuja mm. Smeden Tommy tillverkar föremål av rostig metall och smide som buskstöd, krukor och vattenspel mm. Även för beställning. Ett fint reportage om Axelvold finns i Allt om trädgård okt/nov nr 15 2021.

Anmälan     Susanne (via sms) 070-245 16 50

Besök i två trädgårdar, Ovesholm och Färlöv


19 juni kl 13.00

Trädgård nr 1 - Skaldbacksvägen 4, Ovesholm

Ägare av trädgården sen början av 80-talet är Eva och Peter Eklund. En villaträdgård på drygt 1000 kvm. Besök denna välskötta trädgård som växt fram under åren. Trädgården är fylld med blommor i både rabatt och kruka. En stor damm med bro och många riktigt stora karpar. Stensättningar och inredningsdetaljer.


Trädgård nr 2 - Roalövsvägen 88, Färlöv (efter besöket i Ovesholm)

I Birgitta Gunnarsson och Lars Göran Pålssons stora lummiga trädgård finner vi frodiga rabatter, damm, fruktträdgård och växthus. Här finns ca 900 arter, varav ca 200 är buskar och träd. Favoritväxterna är pioner (ca 125 olika) och hostor (ca 215 olika). Förhoppningsvis är de flesta doftpionerna i full blom vid besöket, och hostorna är som finast nu före midsommar. Birgitta håller på med keramik som hobby, så den som är intresserad kan även titta in i det lilla huset med keramik i. Ta gärna med egen kaffekorg.

Anmälan     Susanne (via sms) 070-245 16 50

Trädgårdsbesök i Vinslöv hos Kaj och Marguerite Nordkvist


10 juli kl 10.00

Ringvägen 25, Vinslöv (tel. Marguerite 0763-24 69 91)

En fantastiskt vacker villaträdgård på 1 000 kvm. Paret är med i Trädgårdsamatörerna, så här finns många ovanliga växter. I trädgården finns bäck, damm, slingrande gångar och stentråg fyllda med små växter.

Anmälan    Birgitta 070-894 53 64

Trädgårdsbesök hos Anette Nilsson på BOÄNG


16 juli kl (tid anges senare)

Boäng 771, Röstånga

6000 kvm trädgård och en riktig pärla. I trädgårdens växthus driver Anette varje år upp mängder av exklusiva plantor till försäljning, men har 2021 pausat med det för att istället satsa på sin egen trädgård.
Väl värt ett besök! Anette är författare och har en magisk köksträdgård och en speciell passion för dagliljor.

Anmälan     Andreas 070-600 10 16

Boka in 28 augusti för TRÄDGÅRDSMÄSSA Bäckaskogs slott


I VÄNTAN PÅ HÄRLIGA AKTIVITETER


Gå gärna in och följ oss på sociala medier. Där kan komma tips på utflyktsmål som går att besöka på ett säkert sätt, trots pandemin. Inte som gruppaktivitet, men individuella besök.

Vi tar gärna emot tips!